Cijene i dostupnost
Fotografije
 

Apartmani - Villa Vavan

Lokacija

Samo 50 metara udaljeni od mora i 150 metara od centra Prčnja, novosagrađeni apartmani su u blizini svega što Vam je potrebno za lagodan život na predivnom mjestu: pošta, restoran, pekara, super-market...

Smješten na najsunčanijem dijelu zaliva Boka Kotorska, Prčanj je naširoko poznat po gostoljubivosti i srdačnosti svojih stanovnika.

Prčanj

Prčanj se nalazi na zapadnoj strani Kotorskog zaliva u blizini starog grada Kotora, sa svojim ozidanim Starim gradom i katedralom iz 16. veka.

Od kako je nastao Prčanj je okrenut moru. Njegovi stanovnici su odlazili u ribolov ili na vijać – kako su oni zvali duga, prekomorska putovanja. Koliko su ta putovanja bila uspješna vidi se po raskošnim palatama okruženim egzotičnim biljem i Bogorodičnoj katedrali u centru Prčnja.

Prčanjski pomorci su plovili morima a žene su ih čekale danima, mjesecima, godinama... I danas postoji u prčnju trodijelna kuća sa tri prozora na kojima su tri sestre čekale istog kapetana. Vrijeme je prolazilo, umrla je prva sestra a potom i druga a kapetan nije dolazio. Zazidan je jedan prozor a potom i drugi. Treći nije imao ko da zazida.

U Prčnju je, zbog posebne mikro klime, osnovana specijalna ustanova Vrmac, za liječenje bronhitisa, astme i alergoloških oboljenja.

Zahvaljujući svom geografskom položaju, iz Prčnja se lako može doći do aerodroma u Dubrovniku 70 minuta i Tivtu (10km kotorskim tunelom) 10 minuta, a odatle Vam treba 2 sata i 20 minuta leta do Londona.

Kontakt i rezervacije: +382 32 302 964, +382 69 756 128; e-mail: marcofs1@yahoo.com

Copyright © 2006-2015. Villa Vavan - All Rights Reserved. ::::: Kreativnije.com